De andere reizigers

De roddels over de andere rallyrijders bewaren we totdat we weer thuis zijn, maar we hebben onderweg wel al veel andere reizigers ontmoet. Meestal zijn dat interessante mensen, dus we proberen altijd een praatje te maken. Zo troffen we een hele bus met Duitsers die van Moskou naar Beijing reizen per trein. En twee Franse studenten die in zes maanden van Frankrijk naar Indonesië reizen met het openbaar vervoer, want: “… that way, you really feel the distance and time.”
In Moskou ontmoetten we Laurent en zijn dochtertje Manon, acht jaar oud (!), die met een Landrover Defender in vier maanden naar de Gobiwoestijn rijdt en terug. Tot de Gobi volgen we dezelfde route volgens ongeveer hetzelfde tijdschema. Laurent maakt fantastische foto’s, dus we verwijzen graag naar zijn site: destinationgobi.wordpress.com.
En dan die Nederlandse motorrijder met het oosterse meisje. Ze hadden elkaar op een feestje in Nederland ontmoet en de motorrijder was kennelijk erg onder de indruk van haar. Aan het eind van het feest bood hij dan ook aan om haar naar huis te brengen. “Dat is goed,” zei het meisje, “maar ik woon in Korea.” Toen we ze spraken, waren ze al een tijdje onderweg en het was nog maar 4.000 km tot haar huis!

3 reacties

  1. Chris en Marjan · · Beantwoorden

    wat een mooie verhalen, we blijven jullie volgen, groeten Chris en Marjan

  2. Emenem, jullie blog is echt heel erg leuk…geniet van de verhalen en ben natuurlijk benieuwd naar de live versie! Heel veel plezier deze laatste dagen…Tot heel gauw! x Nicole

  3. Gerard van der Kuyp · · Beantwoorden

    So, nu kunnen we jullie volgen. Boeiend om zo jullie voortgang en belevenissen mee te maken. Een goed en veilig vervolg voor de laatste kilometers. Carla, Wini & Gerard

Plaats een reactie